Δανεισμός Βιβλίων

BooksLibraryReadingΗ Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική μόνο για τα βιβλία, εκτός από το πληροφοριακό και το σπάνιο υλικό. Τα περιοδικά, όπως και το μη έντυπο υλικό, δεν δανείζονται.

Όλοι έχουν το δικαίωμα δανεισμού, αφού αποδεχθούν τον κανονισμό της Βιβλιοθήκης και εγγραφούν ως μέλη της.

Κάθε μέλος μπορεί να δανεισθεί δύο βιβλία. Η διάρκεια δανεισμού είναι 15 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης (τηλεφωνικώς) για επιπλέον 15 ημέρες, εκτός εάν τα προς ανανέωση βιβλία ζητηθούν από άλλο μέλος.

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος ενδιαφέρεται για βιβλίο που είναι ήδη δανεισμένο, υπάρχει η δυνατότητα κράτησής του βάσει σειράς προτεραιότητας. Δηλαδή μόλις το βιβλίο επιστραφεί στη Βιβλιοθήκη, κρατείται στο όνομα του ενδιαφερομένου για 3 εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή που ειδοποιηθεί ότι το βιβλίο είναι στη διάθεσή του.

Οι αναγνώστες που καθυστερούν αδικαιολόγητα την επιστροφή των βιβλίων πέραν του καθορισμένου χρόνου, και μετά από σχετική ειδοποίηση, στερούνται του δικαιώματος δανεισμού.

Σε περίπτωση απώλειας βιβλίου ή επιστροφής του σε κακή κατάσταση (σχισμένες, λερωμένες, βρεγμένες σελίδες), ο δανειζόμενος υποχρεούται να το αντικαταστήσει και εάν αυτό έχει εξαντληθεί στο εμπόριο,  να προσκομίσει στη Βιβλιοθήκη άλλο τίτλο του ίδιου θεματικού περιεχομένου και αντίστοιχης αξίας, μετά από υπόδειξη της βιβλιοθήκης.

Για τα βιβλία που δεν δανείζονται και για τα περιοδικά, στο χώρο της Βιβλιοθήκης λειτουργεί φωτοτυπικό μηχάνημα η οποία χρήση μπορεί να γίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς της βιβλιοθήκης.

Εγγραφή μελών
Για να γίνει κάποιος μέλος της Βιβλιοθήκης πρέπει, αφού αποδεχθεί τον κανονισμό της, να εγγραφεί στο αρχείο μελών με βάση τα στοιχεία της ταυτότητάς του και να υπογράψει την ειδική κάρτα μέλους, την οποία  θα πρέπει να επιδεικνύει σε περίπτωση που του ζητηθεί, προκειμένου να εξυπηρετηθεί από κάποια υπηρεσία της Βιβλιοθήκης.
Για αναγνώστες κάτω από 16 ετών, η εγγραφή είναι δυνατή με την προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα ή κηδεμόνα.

Leave a comment